Norway

Stortingets direktør, Marianne Andreassen, sier opp sin stilling

Stortingets direktør har sagt opp sin stilling: – Svært krevende saker over lang tid setter spor.

Stortingsdirektør Marianne Andreassen.

Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Marianne Andreassen ble ansatt som stortingsdirektør våren 2018. Nå har hun sagt opp sin stilling. Det kommer frem i en pressemelding om at Stortingets administrasjon vedtar et overtredelsesgebyr fra Datatilsynet på 2 millioner kroner.

– Jeg har kommet til at jeg ønsker å ta ansvar ved å si opp min stilling, sier hun i pressemeldingen.

Samtidig legger hun ikke skjul på at også andre saker har vært en del av vurderingen.

Som øverste leder av administrasjonen på Stortinget har Andreassen stått i en rekke krevende saker de siste årene. Siden i fjor høst har Aftenposten og andre medier hatt en rekke avsløringer om politikeres pendlerboliger og andre goder.

– Jeg har vært motivert til å ta min del av ansvaret og ryddejobben Stortinget står i når det gjelder representantenes ordninger. Men høy arbeidsbelastning og svært krevende saker over lang tid setter spor. Jeg har også av den grunn kommet til at en annen nå må ta dette videre.

Aftenposten har bedt om intervju med Andreassen, men har foreløpig ikke fått svar. I pressemeldingen sier Andreassen at hun har hatt fire fantastiske år som direktør.

– Men det har som kjent vært mange krevende saker underveis. Juks med reiseregninger, flere IT-angrep og det siste året en vedvarende negativ medieoppmerksomhet rettet mot representantenes ordninger og administrasjonens forvaltning av disse.

Hun sier hun hele tiden ene og alene har jobbet for Stortingets beste.

– Jeg er sikker på at Stortinget vil komme styrket ut av de ulike prosessene som nå pågår. Det har vært helt nødvendig å sette i gang en helhetlig gjennomgang av representantenes ordninger for å sikre at de har høy legitimitet.

Ikke fornøyd med forklaring

Datatilsynet har refset Stortinget for manglende sikkerhetsnivå.

– Vår konklusjon er at stortingsadministrasjonen ikke gjennomførte egnede tekniske og organisatoriske tiltak for å oppnå et tilstrekkelig sikkerhetsnivå, sier konstituert direktør Janne Stang Dahl i Datatilsynet.

Stortinget har vedgått at det kunne vært bedre, men forsvarte seg slik:

  • Oppfølgingen var preget av pandemi og nedstengning og deretter avvikling av ferie.
  • Stortingets direktør kan ikke instruere politikerne og deres ansatte.

Datatilsynet var ikke fornøyd med forklaringene.

– Etter en samlet vurdering kan vi likevel ikke se at merknadene har vesentlig betydning for spørsmålet om hvorvidt vi skal gi gebyr eller størrelsen på dette, sier Dahl i en uttalelse.

Saken oppdateres.


Source link

Related Articles

Back to top button